Chcę Was zachęcić do spróbowania tego pysznego ciasta! Można przygotować w 15 min, a za to jakie efekty smakowe dla podniebienia!
Składniki:
- 2 dojrzałe banany
- 2 duże jajka
- 1 szklanka kakao
- 2 łyżki mleczka kokosowego
- 2 łyżki masła migdałowego lub orzechowego
- 8g cukru waniliowego
- 2 duże łyżki miodu
- garść rodzynek
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki miodu
- Zblendować banany na gładką masę, dodać jajka, szklanke kakao, masło orzechowe, cukier waniliowy, miód i garść rodzynek i wszystko mocno zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać proszek do pieczenia i ponownie wszystko zmiksować.
- Przygotować tortownice (25cm). Posmarować masłem brzegi i posypać mąką. Jednolitą masę wlać do tortownicy.
- Nastawić piekarnik na 175'. Piec przez 25-30min.
- Wyciągnąć ciasto z piekarnika do ostygnięcia. Przygotować polewę. Masło rozpuścić i wystudzić. Następnie dodać kakao, miód (wszystko w równych proporcjach), wymieszać, poczekać do połączenia składników i podgrzać.
- Wystudzone ciasto polać polewą.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz